Workshopy, závody amatérů i profesionálů, ukázky neobvyklých sportovních disciplín, dobročinná kola, zábava a známé tváře českého vrcholového sportu – to je ve velké zkratce ČEZ Lipno Sport Festival. Přehoupl se už do své druhé poloviny, velké finále je tak blízko před námi. Vrcholem letošního festivalu je cyklovyjížďka ČEZ Kolem Lipna, která proběhne v sobotu 20. srpna. Trasu kolem zrekonstruovaného Schwarzenberského kanálu můžete jet jako skutečný závod s profesionálně měřenými mezičasy nebo klidně jako ležérní vyjížďku krásným krajem na kole, které vytahujete ze sklepa třeba jen párkrát za rok. Je jen na vás, jak si akci nejlépe užijete. Trasa je upravená a bezpečná pro všechny. Na startu závodu potkáte velké české sportovní osobnosti. Podpoří vás ženská energie vrcholových sportovkyň Barbory Strýcové a Kateřiny Emmons. Kromě nich tu uvidíte i olympioniky Ondřeje Synka, Jiřího Ježka a Jaroslava Kulhavého. Vyjížďku si určitě nenechá ujít ani jeden z nejslavnějších hokejistů všech dob Jaromír Jágr.

Ještě v těchto dnech se na cyklozávod můžete přihlásit on-line za zvýhodněnou cenu 150 korun českých. Na místě vás pak přihláška vyjde na rovné čtyři stovky. Kdyby vám chybělo kolo, není žádný problém vybrat si ho v půjčovně Intersport rent Kapitanát přímo na místě. Kola jsou skvěle servisovaná a seženete tu i bezpečnostní doplňky k jízdě.

„Mám velkou radost, že je náš festival tak oblíbený a navštěvovaný. Na letošním programu jsme si dali obzvlášť záležet, chtěli jsme pro návštěvníky něco výjimečného. Cyklovyjížďka je v programu novinka a je zlatým vrcholem celého festivalu. Měl by se jí podle mě zúčastnit každý, kdo umí jezdit na kole. Je to skvělá příležitost udělat něco pro sebe, a navíc potkat nejlepší české sportovce,“ říká spoluorganizátorka celého sportovního festivalu Kateřina Nemannová.

Dobročinná oranžová kola a koncerty hvězd populární hudby

Kromě skutečných kol, která vás přemisťují z místa na místo, tu najdete i trochu jiná kola. Jsou oranžová a dobročinná, a patří Nadaci ČEZ. Kolik toho na nich najedete, tolik dostanou vybrané neziskové organizace peněz. Nepřemístíte se na nich sice nikam jinam, ale bude vás hřát pocit, že jste si protáhli tělo a zároveň udělali dobrý skutek. Na nadačních kolech se projede i Jaromír Jágr s Barborou Strýcovou, a šek s konečnou částkou pak předají přímo neziskovkám.

Zdroj: Deník/ Kamil Jáša

Mimo sportu a dobrých skutků si vychutnejte ještě další porci zábavy na koncertech hvězd české populární hudby. V pátek 19. srpna vystoupí na podiu ČEZ Energy Fest kapela Slza a Xindl X. Následující sobotu ještě uslyšíte a uvidíte MYDY, Janu Kirchner a Michala Hrůzu. Páteční sportovní program oživí také reprezentant národního basketbalového týmu Tomáš Vyoral. Od 14 do 16 hodin ho potkáte pod košem, kde si s ním můžete nejen zaházet ale i popovídat nebo se vyfotit. Plaveckých závodů se zúčastní také úspěšný paralympionik Arny Petráček.

Olga Kneiflová, tisková mluvčí rodinného areálu Lipno