Jak už Českobudějovický deník informoval, nový objekt má nabídnout obchody, služby nebo nové parkoviště pro 240 automobilů.

Zmíněná parkovací kapacita je asi poloviční ve srovnání s nabídkou současného IGY (necelých 500 míst). Podle Radka Hlaváčka, projektového manažera společnosti CPI Group, je také centrum IGY II připravováno jako zhruba poloviční.

O zájem obchodníků, kteří by obsadili nové prostory, se firma neobává. „Zdaleka dnes nejsou uspokojeni všichni zájemci, kteří by si chtěli pronajmout místo 
v IGY," říká k tomu Radek Hlaváček.

Nové centrum se má začít stavět v roce 2015 na místě jedné z administrativních budov po bývalých telekomunikacích. Dokročí až k Pražské třídě, takže mu ustoupí i malý parčík na křižovatce Pekárenské ulice a Pražské třídy.

O jeho zachování se neuvažovalo. „Pokud je mi známo, tak je Pražská ulice od IGY směrem k hotelu Clarion a do budoucna možná i dále směrem k náměstí, považována za vhodný veřejný prostor pro obchodní promenádu," říká Radek Hlaváček.

Dvě budovy podél Pekárenské spojí nad ulicí dva tubusy s obchody. Rozšíření obchodů a služeb v rámci IGY, například o multikino, má podle investorské společnosti zatraktivnit nabídku a přivést do něj   další návštěvníky.