Chladnější a vlhčí severozápadní proudění přinese zejména na hory novou sněhovou pokrývku, v kombinaci s čerstvým větrem se budou od vyšších poloh tvořit sněhové jazyky. 

Předpověď pro jižní Čechy na pondělí říká, že od severozápadu bude občas sněžit, v polohách pod 400 m n. m. půjde i o srážky smíšené. Na horách bude sněžit trvaleji a vydatněji. Nejvyšší denní teploty budou 0 až 3 °C, na horách -4 až -1 °C. Čerstvý jihozápadní až západní vítr bude mít nárazy kolem 70 km/h, na horách až 110 km/h.

Předpověď na další dny: 

V týlu tlakové níže se středem nad Skandinávií k nám bude proudit vlhký vzduch od severozápadu. V úterý budou na většině území kraje sněhové přeháňky nebo sněžení, v polohách pod 400 m n. m. i srážky smíšené. Na horách bude sněžení trvalé. Nejnižší noční teploty klesnou 1 až -3 °C, nejvyšší denní teploty budou 0 až 4 °C. I úterý bude poměrně větrné, čerstvý severozápadní až západní vítr bude míst vát v nárazech až 70 km/h, večer na horách až kolem 90 km/h.

Nově zvolený prezident republiky Petr Pavel.
Petr Pavel na jihu Čech vyhrál ve 467 obcích, Andrej Babiš jen ve 143

Podobné počasí bude i ve středu, jen teploty přes den by mohly být o dva stupně vyšší, totéž platí i pro čtvrtek.

Doporučuje se zajistit okna a dveře, odstranit nebo upevnit volně uložené předměty, zabezpečit skleníky apod. Dbát zvýšené opatrnosti při pohybu venku a při řízení vozidel. Na horách omezit túry a nevydávat se zejména do hřebenových partií.