Jak prozradil jeden z provozovatelů areálu vodního lyžování a wakeboardingu pro veřejnost Tomáš Veselý, závody z celorepublikovou účastí si zde už vybudovaly dobré jméno. „Už je to známý celorepublikový závod, dnes dorazili účastníci z Hradce Králové, Trutnova, Plzně, Českých Budějovic, Hrušova, ale máme samozřejmě i stabilní lokální základnu,“ řekl.

Letos změřilo síly na speciálních prknech tažených po vodní hladině vlekem celkem 16 mužů, dvě dívky, dvě děti do 12 let a čtyři závodníci na wakeskatech nepoužívající jistící vázání.

Kemp Karvánky mezi Soběslaví a Veselím nad Lužnicí obsadili tuto sobotu závodníci na wakeboardech.
V kempu Karvánky létali závodníci vzduchem

PŘÁTELSKÉ SETKÁNÍ

Většina lidí přijela už v pátek. „Vyznáváme podobný životní styl, cestujeme po světě, objíždíme také kitové závody a trávíme spolu rádi více času,“ přiblížil, že jde současně o přátelské setkání. Sobotní závody začínaly již ráno rozjížďkami, potom následovala kvalifikace a do finále dospěly v 18 hodin.

Výkony závodníků hodnotili dva certifikovaní rozhodčí. Klání bylo napínavé až do konce. „Každý trick je bodově hodnocen, záleží i na tom jestli je proveden z překážky či z vody,“ vysvětlil.

Wakeboarding v kempu Karvánky.
Nová letní zábava: wakeboarding na rybníku

Jezdci se pohybují asi třicetikilometrovou rychlostí, techniku lze jednoduše naučit. „Pokud by se chtěl někdo naučit jezdit, vše mu tu půjčíme a rádi ho zasvětíme, stačí umět plavat a mít chuť a trochu odhodlání,“ uzavřel s tím, že nejde úplně o adrenalinový sport, což se veřejnost mylně domnívá.

Výsledky

Wakeboard muži:

  1. Mára Dvořák
  2. Petr Blažek
  3. Vít Veselý

Wakeboard ženy:

  1. Adéla Ublová
  2. Monika Tikalová

Wakeskate:

  1. Ondřej Frodo Sieber
  2. David Dvořák
  3. Martin Studnař

Best trick: Matyáš Novák

Best crash: Venca Hájek