„Vznik našeho spolku bych označila opravdu za hurá akci, která se podařila uskutečnit v neskutečně krátké době," řekla Karla Peldová, jedna z členek spolku. „V podstatě v průběhu posledních 14 dní v srpnu jsme s naším týmem dokázali vytvořit právně funkční spolek s názvem Hluboká v pohybu," doplnila s tím, že obrovskou výhodou při zakládání spolku bylo třináctileté působení v jednom z nejúspěšnějších a největších českobudějovických spolků Fight Club.

A tak už prvního září stáli členové spolku jako želvy ninja před hlubockou základní školou, aby všem prvňáčkům zpříjemnili jejich první den ve škole a zároveň je i s ostatními školáky nalákali na některý z kroužků, jež pro ně od září pořádají.

„Těch myšlenek pro založení bylo mnoho, ale vycházeli jsme z jedné hlavní, a to dát lidem ve čtvrti Zámostí možnost přiblížit svoje děti ke sportovní a kreativní činnosti," vyprávěla Karla Peldová a zároveň poukázala na další cíle spolku.

„V dnešní době moderní techniky se úplně zapomíná na základní věc jako běh, chůze, jednoduše celkově pohyb. Rodiče si bohužel neuvědomují, že tímto stylem života svým ratolestem nepomáhají, ba naopak. S tím souvisí různá onemocnění pohybového aparátu počínaje dětskou obezitou, potížemi s dýcháním a konče skoliózou páteře, která je dle mého názoru rozšířená jako houby po dešti," řekla členka spolku Hluboká v pohybu. „Takže náš cíl je bojovat proti tomu, aby budoucí generace nepotřebovala umělou kloubní náhradu ve 30 letech," dodala Karla Peldová.

Kromě hodin sportovní přípravy, které jsou určené dětem už od tří let věku, můžou hlubočtí školáci navštěvovat rovněž kurzy karate, zumby, vyřádí se ale i v hodinách výtvarného umění.

„Skrze kreativní činnost se děti naučí nejen empatii či schopnosti spolupráce v týmu, ale i samostatnosti, sebehodnocení a prezentaci před skupinou," vyjmenovala Karla Peldová výhody takových kurzů.

Zahálet ale tento mladičký spolek nechce ani do budoucna.

V plánu členové mají například renovaci hřiště, které se nachází v Zámostí ve směru na Poněšice. „Chtěli bychom tady pořádat venkovní sportovní lekce a také tu vybudovat odpočinkové hřiště pro děti s barem pro maminky a tatínky," prozradila hlubocká obyvatelka.

„Co se týče dalších pravidelných akcí, tak do budoucna plánujeme Noci malých tygrů. Ty budou zaměřeny na odvahu a sílu našich malých tygrů," prozradila Karla Peldová. Čekat je podle jejích slov bude série nelehkých úkolů, které prověří jejich vlastnosti.

Přehled kurzůDěti od 3 let věku můžou každé úterý navštěvovat sportovní přípravu. Dětem od 3 do 6 let je určený kurz výtvarného řádění. Školáci od 6 let můžou navštěvovat karate, 7leté děti se vyřádí v hodinách Mladého Picassa. Všechny tyto kurzy se kromě úterý konají také ve čtvrtek, kdy k nim navíc přibude i dětská zumba. Dospěláci můžou zase navštěvovat hodiny zaměřené na posilování, kurz s názvem Balance anebo zumbu. V době konání těchto kurzů je pro jejich děti připravené hlídání.