Letos v létě se zamiloval do tichého sportu, tedy do rybaření, a díky tomu Josef Šimánek vyhrál v prosincovém kole rybářské soutěže elektromotor Watersnake Venom ETW 44 s přepěťovým chráničem. Cenu v hodnotě přesahující pět tisíc korun věnovala do soutěže českobudějovická firma Aquazona.

Čtenáře si sedmiletý rybář získal fotografií vlastnoručně uloveného kapra měřícího 46 centimetrů, kterého chytil 
v rybníku Štilec. „Byl to můj úplně první úlovek. Měl jsem 
z něj ohromnou radost," smál se Josef Šimánek, který chodí do druhé třídy základní školy.

Na ryby vyráží hlavně s tatínkem, ale berou s sebou prý 
i dědečka. Zatím chytali ryby z hráze rybníka, nyní se možná díky výhře v soutěži přesunou i na vodu. „Z motoru mám ohromnou radost. Tatínek říkal, že bychom si mohli nějaký člun na jaře pořídit. Už jsme se na ně byli dokonce i podívat," radoval se z výhry. Tu mu předal ředitel Aquazony Vladimír Nedorost.

Josef Šimánek sice zatím chytá spíš menší ryby, už nyní má ale jasno v tom, co by chtěl jednou na háčku z vody vytáhnout. „Chtěl bych chytit pořádného sumce, to je můj sen. S tím by mi ale musel pomoci tatínek, toho bych sám nezvládl vytáhnout z vody," dodal mladý lovec kaprů, který ale ryby na talíři moc nemusí. „Rodiče by si na něm ale určitě pochutnali," řekl.

Na břehu rybníka Štilec, kam jezdí nejčastěji, se o něj starají i ostatní ostřílení rybáři. „Ukazují mi své vlastní návnady, radí mi, na co se dá třeba chytit velká ryba, a tak podobně," vyprávěl Josef Šimánek, který, jak přiznal, zatím ještě neumí pořádně navázat háček. „To mi vůbec nejde, takže mi ho vždycky připraví třeba tatínek," vysvětlil.

Josef Šimánek v soutěži prostřednictvím novinových kuponů získal 194 hlasů. Druhý skončil Jan Chalupa se 154 hlasy, na třetím místě pak Jan Koriťák s 51 soutěžními hlasy. Další, v pořadí již třetí ročník oblíbené rybářské soutěže začne v Deníku na jaře.