Most na silnici I/29 opraví společnost Metrostav za 11 milionů korun bez DPH. „Při rekonstrukci se vymění spřažená deska, izolace a mostní svršek,“ uvedla mluvčí Ředitelství silnic a dálnic Nina Ledvinová.

Oficiální objízdné trasy povedou v každém směru jinudy. Řidiči jedoucí od Písku na Tábor by měli v Bernarticích odbočit na Milevsko a odtud pokračovat dál na Tábor. Řidiči jedoucí od Tábora mají za Drhovicemi zamířit na Milevsko a dál ve směru na Zvíkovské Podhradí.

Pohledy z přírody.
OBRAZEM: Pohledy z přírody

Objízdné trasy byly původně plánované jinak. „Zkomplikovala to jiná uzavírka na Táborsku, před Bechyní se dělá most,“ poznamenal dopravní inženýr písecké policie Stanislav Grech.

Basketbalové derby Písek - Jindřichův Hradec.
Jihočeský basketbal si na nejvyšší soutěž bude muset počkat

V Křenovicích bude zákaz odbočení vlevo na Veselíčko pro vozidla nad 3,5 tuny. Stejně tak v Bernarticích nebudou mít jinou možnost, než jet na Milevsko. „U mostů je vždycky složité řešit objízdné trasy. Musíme se snažit dopravu rozprostřít do více tras, aby se například nepotkávaly kamiony na úzkých cestách,“ doplnil Stanislav Grech. Rekonstrukce mostu má trvat 15 týdnů.