„Bude to trvat pravděpodobně ještě tři týdny," řekla včera vedoucí protiepidemického odboru krajské hygienické stanice Jitka Luňáčková. „Záleží na tom, jaký typ chřipky se mezi lidmi přenáší. Zatím nemáme výsledky odběrů, ale odhadujeme to na chřipku typu A," vysvětlila.

V průměru za jeden týden přibylo pacientů s chřipkou 
o 38,7 procenta. U chřipce podobných respiračních onemocnění tomu bylo dokonce 
o 218 procent více.

Zatímco v českobudějovické nemocnici a v Domově pro seniory Hvízdal stále platí zákaz návštěv, do škol se děti začínají postupně vracet. „Pořád nám sice chybí přibližně polovina dětí, ale postupně se to zlepšuje," uvedla například ředitelka hrdějovické mateřské školy Marie Hofbauerová.

Zákaz návštěv prodloužili 
v domově pro seniory U Zlatého kohouta v Hluboké nad Vltavou, a to o dva dny až do středy. „Původně platil zákaz do tohoto pondělí, ale museli jsme jej prodloužit. Uvidíme, jak to bude vypadat ve středu," řekl ředitel domova Jiří Slepička.

Pošlete nám snímky miminekKvůli zákazu návštěv v nemocnici tu nebudou redaktoři až do odvolání opatření fotit čerstvě narozená miminka. Chcete-li snímek děťátka zveřejnit, stačí jej s komentářem poslat e-mailem na adresu miminka.ceskobudejovicky@denik.cz nebo poštou na adresu nám. Přemysla Otakara II. č. 5, 370 01 Č. Budějovice.