A v neděli už byla na světě koaliční smlouva. Tu dle slov Pavla Dlouhého, místostarosty města a dvojky na kandidátce ODS, který vedl povolební vyjednávání, podepsalo sedm z devíti subjektů, jež se dostaly do zastupitelstva. „K jednání jsme nepřizvali jen Nezávislé s podporou Pirátů a komunisty,“ upřesnil Pavel Dlouhý.

NA VRCHOLU BEZE ZMĚN
„Podle koaliční dohody funkci starosty a místostarosty obsadí vítězná ODS,“ nastínil rozdělení funkcí. Současně s tím doplnil, že po jednom členu v Radě města budou mít KDU-ČSL, Hnutí za harmonický rozvoj měst a obcí, Pro Zdraví a Sport, ČSSD a ANO 2011.
Hnutí Hlubocko – prosperující, bezpečné, pečující a transparentní byly podle koaliční dohody nabídnuty pozice předsedy Kontrolního a Finančního výboru.


Infobox:  Mandáty
Celkem 21 členů má hlubocké zastupitelstvo. Nejvíce mandátů získala vítězná ODS, a to osm. Po dvou mandátech mají KDU-ČSL, ČSSD, ANO 2011, Hlubocko – prosperující, bezpečné, pečující a transparentní a Nezávislí s podporou Pirátů. Jeden mandát dostaly Hnutí za harmonický rozvoj měst a obcí, KSČM a Pro Zdraví a Sport.