Kdo je sportovním fanouškem a chce se vyhnout jízdě autem na zápasy tří vrcholových soutěží v Českých Budějovicích, může před zápasem a po něm cestovat v MHD zdarma, pokud má ale permanentku.

Dopravní podnik města České Budějovice (DPMCB) i v sezóně 2021/2022 podporuje českobudějovické sportovce a jejich fanoušky. Spoje městské hromadné dopravy proto mohou všichni držitelé permanentek využít pro cestu na domácí utkání a zpět zdarma. A to ať už fandí fotbalu, hokeji nebo volejbalu. „Budějovičtí sportovci mají za sebou jako všichni náročné období, ve kterém se jim Dopravní podnik snažil zachovat maximální podporu. Na jejich příznivce, kteří se konečně na stadiony vrací od obrazovek, se ale těšíme také. Chtěl bych je proto vyzvat, ať nechají auta doma a jedou si sportovní zážitky naplno užít s námi,“ vzkazuje ředitel DPMCB Slavoj Dolejš.

Ondřej Mihálik v souboji s libereckým Faškem: Dynamo - Liberec 1:0.
Konečně dokázali Liberec svalit, patnáct zápasů s ním nevyhráli!

V rámci dohod mezi DPMCB a sportovními kluby SK Dynamo, HC Motor a VK Jihostroj se mohou diváci mířící na zápas vozy MHD prokázat vždy jednu a půl hodiny před a jednu a půl hodiny po utkání zakoupenou permanentkou. Ta v určeném intervalu slouží na všech linkách jako jízdní doklad. Úvodní kola už má za sebou fotbalová Fortuna liga a v ní i tým SK Dynamo České Budějovice. Ke stadionu permanentky své držitele dostanou před všemi mistrovskými a pohárovými zápasy. Na ten nejbližší mohou MHD vyrazit v neděli 22. srpna. Nejsnazší cestu na tribuny fotbalového stadionu najdou ze zastávek Parkoviště Dynamo (linka 22) a KOH-I-NOOR (linky 7, 13, 15, 16, 19, 22).

Probíhající přípravná kola značí i brzké zahájení hokejové extraligy, ve které fanoušci opět podpoří Motor České Budějovice. Permanentky mohou ve vozech MHD využít při domácích utkáních základní části a později snad i play-off. O první extraligové vítězství sezóny budou na domácím ledě bojovat 12. září. Na hokejová klání se diváci dostanou ze zastávek U Zimního stadionu (linky 13,15,22), U Soudu (2,5, 10, 13, 16, 19, 22) nebo KOH-I-NOOR.

Belgicko – nizozemská posádka Marvin Vanluchene – Robbie Bax byla v Jiníně nejlepší.
Jinín hostil světový sajdkárkros, spolujezdec Ondřej Čermák byl stříbrný

Volejbalisté VK Jihostroj naskočí do nové sezóny UNIQA extraligy z loňského druhého místa až koncem září. Na první domácí zápas se pak fanoušci s permanentkami svezou 9. října. Přímo ke sportovní hale je dovezou linky 7 a 15 do zastávky Stromovka, nebo mnoho dalších projíždějících centrem města.