Program se přesouval už loni z náplavky pod Dlouhým mostem do centra. Výzvou prý byl podle slov Rudolfa Stříteckého, jednatele společnosti Art4-Promotion, která show připravuje, rozměr sto krát sto na náměstí Přemysla Otakara II. Tam také společnost další ročník, tentokrát k tématu sto let Československa, od víkendu připravuje, a to na čtvrtek a pátek 27. a 28. září.

Expozice 100 x 100 na náměstí Přemysla Otakara II. dvakrát za večer ve 20.30 a 22.30 h oba dny promění v multimediální show Má vlast. Ze čtyřech projekčních věží „odvypráví“ videoprojekce příběh Československa. Poslední vystoupení zakončí ohňostroj. „Chceme historií proplout, zvýraznit její momenty,“ vysvětluje Rudolf Střítecký s tím, že půjde o show vyvolávající emoce, nikoliv o naučný dokument. Pořadatelé doporučují divákům, aby se dívali z prostředka náměstí, odkud nejlépe uvidí.

AŽ DO TEMELÍNA
Podle Lenky Střítecké, jednatelky společnosti, se číslovky sto budou držet i další expozice. „Rozlili jsme
Vltavu do města, aby si každý mohl najít to své,“ říká Lenka Střítecká. Tematické promítání najdete na dvoře pivovaru Samson, historické momentky z města se budou promítat v letním kině Háječek, program najdete i ve Vodárenské věži nebo v parku u Jaderné elektrárny Temelín.

Primátor města České Budějovice Jiří Svoboda označuje festival Vltava žije za zvlášť podporovaný, který hodlá město dotovati nadále. „Přijde na něj hodně lidí a přinese něco navíc do prostoru města,“ myslí si primátor. Město vyčlenilo na Vltava žije 800 tisíc korun.

Sedmý ročník

* 27. a 28. 9.
* náměstí Přemysla Otakara II. audiovizuální expozice 100 x 100 a ve 20.30 a 22.30 Má vlast
* od 20 do 23.30 h expozice v letním kině, pivovaru Samson, vodárenské věži a v Temelíně