Proto si Kateřina Trávníčková bere na národní superfinále kuchařské soutěže Deníku Jaro na talíři svou vlastní keramickou pánev.

V sobotu od 10 hodin se utká jihočeská vítězka s ostatními třinácti finalisty ze všech krajů republiky. Před odbornou porotou musí upéct svůj vítězný recept na jarní kůzlečí roládu.

Doufám, že pořadatelé sehnali kůzlečí maso a že ho předem připravili," zajímá se šestadvacetiletá vášnivá kuchařka. Nasolení a napepření masa den předem má totiž na výslednou chuť pokrmu velký vliv. S ostatním si už Kateřina hravě poradí.

Příprava rolády jí zabere zhruba půl hodiny času, peče se pak přibližně hodinu.

Od narození její dvouleté dcery Aničky, to bude poprvé, co si Kateřina odpočine na celý den od mateřských povinností. „Už se do Prahy moc těším," usmívá se finalistka.

Pro Kateřinu můžete až do pondělí 18. března hlasovat na kupónech v Deníku nebo on-line na www.ceskovitajaro.cz Její soutěžní číslo je 1.