Při nedávných volbách se totiž stal poslancem a nyní se rozhodl rezignovat na funkci náměstka. Již při zvolení poslancem uvedl, že se rozhodne, zda je možné vykonávat obě funkce najednou nebo se pozice náměstka primátora vzdá.

Zastupitelstvo čeká v pondělí několik hlasování, které s tím budou souviset.

Pohřeb Tibora Danihela.
Devadesátky na jihu: Utonutí Tibora Danihela soudili šest let

Viktor Vojtko je člen hnutí STAN, náměstek primátora Českých Budějovic pro IT, cestovní ruch, školství a sociální věci, vysokoškolský pedagog na Pedagogické fakultě JU. Předseda správní rady Nadace pro podporu vzdělávání a vědy města České Budějovice, místopředseda destinační společnosti Českobudějovicko-Hlubocko, člen Jihočeského spolku pro bioekonomiku. Odborně se zabývá cestovním ruchem, vzděláváním a digitalizací.

Náměstkem primátora se stal po volbách v roce 2018, kdy se v Českých Budějovicích vytvořila koalice ANO, HOPB, Společně pro Budějovice (KDU-ČSL, TOP 09), STAN a ČiB.

Novým náměstkem primátora byl následně zvolen Tomáš Chovanec z hnutí Občané pro Budějovice. V kompetenci bude mít školství a sociální oblast. Viktor Vojtko zůstane neuvolněným členem rady města a v gesci si ponechá oblasti informačních technologií a cestovního ruchu.