„Něco podobného už před dvěma lety na náplavce bylo, ale nyní to bude ještě lepší," směje se Jan Liszner.

Trhy a burza se budou na českobudějovické náplavce poprvé konat 6. listopadu, a to od 
8 do 18 hodin. Prodejci se budou do Českých Budějovic vracet v pravidelných čtrnáctidenních intervalech. Stánky prodejců tak najdou lidé na českobudějovické náplavce vždy ve čtvrtek.

Přes zimu se pak trhy na náplavce zmenší, protože se tento prostor využívá ke svážení sněhu z celého města. „Na jaře ale vše znovu začne s plnou parádou. Budějčáci se budou moci těšit třeba na čerstvou jarní zeleninu, vždy podle sezony," doplňuje organizátor jarmarku.

„Chci, aby prodejci byli na náplavce opravdu celý den. Ne každý má totiž čas přijít na trh  třeba v nějakou omezenou dobu dopoledne," vysvětluje Jan Liszner, který sám bude na obnoveném jarmarku prodávat vypěstovanou zeleninu. „Součástí akce navíc bude i občerstvení, takže si tam určitě každý najde to své," dodává.

Na trhu tak budou chybět snad jen čerstvé ryby. „Chtěl bych tam mít i prodej ryb, 
v kraji rybníků mají přece velkou tradici. Zatím se mi ale žádného prodejce ryb nepodařilo zlákat," vysvětluje Jan Liszner, který bude zároveň pečlivě dbát na to, aby se prodejci na trhu střídali. V jeden den tak návštěvníci na náplavce ve stáncích přibližně třicítky prodejců najdou opravdu zajímavou a širokou nabídku produktů.

Před lety prý bývala největším problémem například elektřina. „Nyní máme k dispozici lepší vybavení, takže vše bude fungovat tak, jak má," chlubí se organizátor trhů na náplavce, který je sám v Budějovicích náplavou. Pochází totiž z Mělnicka.

„Mám pocit, že tady něco takového nyní chybí. Po trzích ve městě je stále poptávka. Náplavka má navíc tu výhodu, že je v centru města. Navíc sem budou moci zájemci přijet 
i autem," říká Jan Liszner. „Doufám, že budou mít úspěch. V Budějovicích jsou sice různé burzy a jednorázové akce, ale klasické trhy s poctivými českými produkty ne. Tak jsem se je rozhodl znovu zorganizovat," vysvětlil.