O soutěži V soutěži Hvězdy nad Ještědem se letos utkalo 80 účastníků z pěti krajů České republiky a do finále jich postoupilo 27. Soutěžilo se ve třech kategoriích – do 13, od 13 do 20a nad 20 let.

Do finále soutěže se z 80 účastníků probojovalo 27 finalistů. Ti pak zpívali za doprovodu známé skupiny Sto zvířat pod vedením kapelníka Petra Hostinského.

„Zpívat s kapelou Sto zvířat byl pro mě ten nejúžasnější zážitek. Byla jsem ve svém živlu. Chtěla jsem získat cenu kapely, ale tu jsem nedostala. Když mě pak vyhlásili jako absolutního vítěze, tak mi srdce málem vyskočilo,“ prozradila Nicol Pešková. Svěřila se i s tím, že je velká trémistka a že jí velkou oporou byli rodiče a teta Zuzka. Vybrala si náročnou píseň Vyznanie, kterou v originále zpívá Marika Gombitová.

„Připravovala jsem se na soutěž s mou profesorkou zpěvu Lídou Nopovou, která je úžasná. Ale pak jsem byla nemocná a nevěděla jsem, jestli na soutěž vůbec pojedu. Chtění bylo ale silnější než bolest. Měla jsem strašnou trému, ale když jsem dozpívala, byla jsem šťastná,“ vysvětlila. Diváci včetně všech porotců, mezi kterými byli i zpěváci Linda Finková a David Deyl, ji pak podle rodičů Blanky a Michala Peškových odměnili potleskem ve stoje.

Loni na této soutěži Nicol získala cenu diváků a první místo ve své kategorii. Příští rok bude jako absolutní vítězka předešlého ročníku členkou poroty.