O akci slyšela už v minulých letech. „Moje kolegyně Daniela Bambasová byla taky patronkou. Veletrh je skvělý nápad. Zatím jsem tam bohužel nebyla, ale když jsem patronkou, rozhodně vyrazím,“ říká.

Být patronkou čehokoli je podle ní vždycky zodpovědnost. „Když tady vidím ty kabelky, tak je to k zamyšlení, jestli neudělat doma čistku. Zase si ale myslím, že neodejdu s prázdnou, takže je to trochu nebezpečné. Abych na Kabelkový veletrh neodnesla tři kabelky a nepřinesla si šest nových,“ směje se.

V současné době je pro ni ale nejdůležitější, aby kabelky byly hlavně velké a praktické. Je totiž matkou dvou dětí – čtyřleté Bereniky a třítýdenního Štěpána.

Kabelkový veletr potěší hned dvakrát. Ženy si přinesou domů nové kousky do šatníku a talentované děti dostanou finanční podporuZdroj: Deník/Radka DoležalováKabelky a bižu pomůžou
Charitativní Kabelkový veletrh se letos uskuteční v Českých Budějovicích už počtvrté. Po celé léto mohou lidé darovat kabelky, šály, šátky, kravaty, bižuterii a také dětské knihy. Vše se pak bude prodávat za symbolické ceny 6. září v budějovickém obchodním centru IGY. Celý výtěžek pomůže talentovaným dětem. Jedním ze sběrných míst regionu je budova Českého rozhlasu České Budějovice v ulici U Tří lvů. Své dary můžete přinést na recepci. Už se zde sešlo více než sedmdesát kabelek a řada módních doplňků i dětských knih.

„Mým snem je mít malou decentní hezkou designovou kabelku, ale to je teď úplně scestné. Nosím takové loďáky, do kterých se vejde celý byt. Myslím, že kdybychom vysypali obsah mé kabelky, tak bychom se nestačili divit, co tam všechno je,“ dodává.

Kromě kabelek a bižuterie se na veletrhu budou prodávat také dětské knihy. Ty mají v rodině Dany Verzichové samozřejmě své místo. „S dcerou hodně čteme, frčí pohádky, princezny, hlavně, aby to dobře dopadlo,“ říká herečka s tím, že sbírku dětských knih by mohla na veletrhu také doplnit.

Andrea Zahradníková