„Generace klasických pivařů stárne, mladí mají jinou chuťovou preferenci," řekl ředitel. Základem budvarského ochuceného nápoje bude jeho pivo Pardál, které pivovarníci smíchají se sirupem z bezových květů. Nápoj vstoupí na trh už na velikonoční pondělí
1. dubna s graficky vyvedeným názvem PárdálOVO bezové. Budvar ho letos vyrobí 10250 hektolitrů pro Česko.

Budvar vyvíjel „radlera" od podzimu 2011. Stejně jako 
u Pardálu pozval do týmu laiky, v případě ochuceného piva i ženy. „Cílem bylo vytvořit pivní nápoj, který chutná mužům i ženám," řekla manažerka Alena Mazancová. Pivovar testoval na šedesát vzorků, které zredukoval na příchutě černý bez, malina a citron. Vyhrál černý bez, jehož extrakt je zdraví prospěšný. Dříve se přidával do starobylých bylinkových piv.

Petr Košin z oddělení výzkumu vysvětlil, že z nápoje je cítit černý bez, pak přichází vůně chmele a piva. Zdůraznil sladkohořkokyselou chuť nápoje. „Poté se dostaví hořká pivní chuť," řekl Petr Košin. Objem alkoholu tvoří obvyklá 2 procenta.

HISTORKA
Kolébkou míchaných piv jsou Rakousko a Německo.
70. letech 20. století měl jeden bavorský hospodský
v teplém létě málo piva a jezdila k němu spousta
cyklistů. Rozhodl se pivo míchat s limonádou a vznikl
tak radler(Radfahrer = cyklista).