Účastníky čekala pětikilometrová trasa ulicemi v centru a nedalekými parky, ale především spousta zábavy. Ta byla doslova pestrobarevná, a to díky bohatým zásobám potravinářských barev v prášku, kterou po sobě sypali jednak jednotliví účastníci navzájem, jednak dostali po ceste několik barevných zásahů od pořadatelů.

Táborská Budějovická ulice po dvouminutové průtrži byla plná vody. Za půl hodiny po ní nebyly ani stopy.
OBRAZEM: Sobota na jihu Čech byla ve znamení bouřek


Užít si běh Barvám neutečeš přijely až ze Strakonic spolužačky Adéla Hynková, Anežka Vojčová a Kateřina Luisa Uhlířová. "Jsme tu poprvé a je to super," usmívaly se. O akci se doslechly v rádiu a shodly se, že vyrazit na takovou akci by bylo fajn. A rozhodně se nechtěly ve startovním poli ztratit. "Trošku jsme předem trénovaly v parku," vysvětlovaly.

Portrét císařovny Marie Terezie.
Panovnici Budějovičtí nevítali, byli u oběda. Přijela nečekaně

Pohled na mladé běžkyně od hlavy k patě pokryté barvami nechával v naprostém klidu Zdeňku Hlaváčovou, jednu z maminek, která děvčata doprovodila. "Zjistila jsem, že jsou barvy úplně neškodné a bez problémů jdou umýt a vyprat," kroutila hlavou na otázku, zda nemá trochu starostí navíc. Naopak nápad běhu se účastnit uvítala. "Je to skvělý nápad, děti se baví, sportují a nesedí u počítačů a chytrých telefonů," oceňuje.