Nechyběla tu opět budějovická rodačka a pořadatelka celé akce Martina Pártlová, která se k takovému počinu inspirovala podobnými akcemi v Praze. „Protože tady v Budějovicích nic takového nebylo, pustili jsme se do toho. Oslovuji většinou jenom kamarády a pozvu je, aby si přišli zahrát beachvolejbal a vydělat tak peníze pro dobrou věc. Děláme to pro Bazalku, protože jsem její patron. Pracovala tam maminka mého bývalého švagra a díky tomu vím, že pomoc handicapovaným dětem není jednoduchá. Loni  se přímo tady podařilo vybrat 77 777 korun, ale sehnali jsme i sponzora, který věnoval půl milionu. Díky tomu se mohla dostavět v centru školka. Letošní výtěžek, odhadujeme jej na sto tisíc, chceme použít na financování fyzioterapeutických služeb pro klienty Bazalky," vysvětluje organizátorka.

Jedním z těch, kdo se na akce s rodinou chodí pobavit 
a pravidelně také přispívá, je Stephan Huiteema, Holanďan, který v Českých Budějovicích žije už více než sedm let. „Na tuhle akci chodíme pokaždé. Známe se s organizátory a tenhle nápad se nám líbí. 
I proto se snažíme každý rok také trošku přispět. My jsme 
v situaci, že zatím žijeme bez handicapu, ale známe i lidi, kteří se musí vyrovnat s překážkami. Podle mého názoru má ale každá situace řešení, 
a když můžeme udělat něco, co druhým život usnadní, rádi pomůžeme," usmíval se.