Ve středních polohách Českobudějovicka byla v pátek ráno vrstva sněhu jen slabá, řidiči ovšem museli být na cestách opatrní. Sníh se po šesté hodině držel i na některých hlavních tazích, například na čtyřproudé silnici mezi Českými Budějovicemi a Lišovem.

K vážné nehodě došlo na silnici u Vimperka, kde se v pátek v šest hodin ráno srazilo nákladní auto s osobním.

K nehodě nákladního auta a osobního auta došlo také u Kamenného Újezdu na Českobudějovicku, a to v půl sedmé ráno. Po sedmé hodině ranní se mimo silnici dostalo auto u Hospříze na Jindřichohradecku, místo je průjezdné se zvýšenou opatrností. Ke srážce dvou aut, naštěstí bez zranění, došlo na Prachaticku u Vacova.

Sněžení do kraje přinesla studená fronta, která přes naše území postupuje směrem k jihu. Sněžení, jehož se dočkali hlavně obyvatelé míst ležících nad 500 metry nad mořem, má podle předpovědi v pátek odpoledne ustávat. Nejvyšší denní teploty před víkendem nepřesáhnou tři stupně.

V sobotu už má být podle Josefa Slavíka z Českého hydrometeorologického ústavu v Českých Budějovicích jasno nebo skoro jasno, ráno ojediněle mrznoucí mlhy. Moc se ale neohřejeme, teploměr nemá ukázat víc než čtyři stupně. V neděli má být při jasné nebo skoro jasné obloze až 8 stupňů.