Na zahradě školy tak vyrostla například pomyslná laboratoř, kde děti pod mikroskopem živočichy žijící ve vodě, o kousek dál zase třídírna odpadu. Jana Kittelová, koordinátorka environmentálního vzdělávání, výchovy a osvěty (EVVO), uvedla, že se zde v těchto dnech koná projektový týden zaměřený s názvem Životní prostředí od A do Z.

Jihočeské divadlo v Českých Budějovicích poškodil ve čtvrtek 24. května přívalový déšť.
Jihočeské divadlo sčítá škody po bouřce



„Děti sem v průběhu týdne přicházejí s učiteli, mají 12 stanovišť, na nichž plní různé úkoly,“ vysvětlovala Jana Kittelová s tím, že cílem projektu je podpořit ekologické a environmentální vnímání dětí vůči našemu okolí a přírodě. „Na jednom stanovišti tak mají třeba vytvořený plán fiktivního města, kde jsou i zvířátka, která dávají do různých částí města, aby si uvědomili, že město není jen obsazené lidmi. Pak je tu třeba stanoviště nazvané Národní parky, kde menší děti určují polohu národních parků, ti starší dostávají slepou mapu, kam následně zakreslují CHKO Jihočeského kraje,“ přiblížila další stanoviště.

Vedle toho tu je navíc ještě mimo soutěžní stanoviště, kde děti vytváří z pet lahví různé předměty. „Na posledním stanovišti pro změnu osazují truhlíky sazenicemi, které následně vysadíme na vybudovanou školní zídku, aby měli následnou činnost,“ uvedla učitelka biologie. Dodala, že na projekt, který zde probíhá celý rok, jim přispělo Statutární město České Budějovice. „My jsme si podali žádost na město, to nám vyhovělo a dalo nám dotaci 50 tisíc s tím, že my se podílíme něco málo přes 10 procent, takže máme celkem asi 56 tisíc korun,“ dodala.

Ilustrační foto.
Kam můžete za zábavou a poznáním na Českobudějovicku