Celkem se na Švejkovku registrovalo 2071 lidí, což je podle pořadatele Marka Anděla průměrný počet. "Když bylo lepší počasí, měli jsme účast i přes tři tisíce. Riziko deště se odrazilo především na nejkratší trase, kterou nejčastěji volí maminky s kočárky a dětmi vůbec. Tam bývá kolem tisícovky, ale letos to bylo 508 registrovaných," uvedl Marek Anděl.

Druhou, třináct a půl kilometru dlouhou pěší trasu do Putimi, si vyšláplo 413 účastníků. Dvacetikilometrovou okružní trasu přes Smrkovice a Putim zvolilo 578 lidí, spojené trasy 33,5 km pro kola a 34,5 km pro pěší se rozhodlo zdolat 395 lidí a 50 km dlouhou okružní trasu šlo 81 pěších. Poslední z nabízených tras - 67 km na kole - si vyšláplo 96 cyklistů.

Švejkovy padesátky se účastnili lidé nejen z Písku a okolí, ale také z větších dálek jako Příbrami, Českých Budějovic, Horažďovic a mnoha dalších míst.

V pořadí 13. ročník Setkání motorkářů v Milevsku se uskutečnil v sobotu 7. května. Nechyběla tradiční modlitba v Kostele sv. Bartoloměje a žehnání mašinám na náměstí E. Beneše i společná vyjížďka na Zvíkov.
Motorkáři po dvou letech obsadili milevské náměstí, mašiny dostaly i požehnání