„Na přípravu výstavy jsme měli velmi málo času, proto jsem rád, jak dobře to nakonec dopadlo. Moc nás těší, že jsou panely rozmístěné po celé budově, dostali jsme opravdu mimořádný prostor. Návštěvníci úřadu se tak o nás dozví skutečně téměř vše. A nejen návštěvníci, výstava je samozřejmě přístupná komukoliv,“ říká ředitel CPDM Vlastimil Kopeček a dodává, že organizátory potěší, když návštěvníci zanechají vzkaz v knize návštěv.

Tradiční hasičský ples ve Velešíně.
Hasiči po dlouhé době roztančili sál U Zlaté podkovy

Výstava seznamuje s veškerou činností CPDM, zároveň se jedná o bohatou sondu do minulosti organizace. „Chtěli jsme, aby byla expozice plná života, proto jsme velký důraz kladli na fotografie, které výborně dokumentují jednotlivé projekty,“ dodává Vlastimil Kopeček.

Vernisáž výstavy byla obohacena také o projekci krátkých animovaných filmů. Ty vznikly v rámci tradičního Kurzu animovaného filmu, jenž se každoročně koná v nízkoprahové Boudě, která je jedním z pracovišť CPDM.

Lékař Jiří Müldner.
Odešel oblíbený českokrumlovský chirurg Jiří Müldner

Expozice, která vznikla za podpory Jihočeského kraje a města Český Krumlov, je přístupná široké veřejnosti v hlavní budově Jihočeského kraje do 27. února.