Ta ho krátce předtím vyzvedla z jiné restaurace a vezla ho domů. Po telefonátu od kamarádů chtěl ale bezpodmínečně do ještě jiné hospody. Když manželka u ní nezastavila, otevřel dveře spolujezdce a vyskočil - v rychlosti asi 30 km/h. Žena poodjela ještě asi dva kilometry, teprve pak se otočila a vrátila se k místu nehody. Policii řekla, že manžel hodně vypil už přes den. Ona sama nepila nic. Zraněný nebyl schopen výpovědi a byl přepraven do nemocnice. Přesné okolnosti se ještě šetří.

Dcera Borise Beckera zářila při tanci

Modelka Anna Ermaková (23) vyhrála taneční show Let´s Dance televize RTL. V přímém přenosu freestylu se na taneční ploše předvedla kromě jiného jako Alenka v říši divů, předtím s partnerem Valentinem Luzinem (36) zazářili vášnivým tangem a perfektním pomalým walzem. "Přijela jsem z Anglie tančit. Nikdy jsem nepomyslela, že tu budu přijata s tak otevřenou náručí," řekla.

Dcera dřívější tenisové hvězdy Borise Beckera a modelky Angely Ermakové (oba 55) získala s partnerem nejvíc hlasů diváků a u poroty překonala rekordní bodový výsledek Elly Englich z roku 2019. Žije v Londýně a německému show-obchodu se dosud obloukem vyhýbala - jako Beckerova dcera byla nechtěně od dětství pořád v pozornosti médií. Speciálně pro Let´s Dance se víc učila německy, jak řekla.

RTL letos přenášela několik týdnů před soutěží přípravy kandidátů a diváci mohli sledovat, jak jsou průběžně graciéznější a sebevědomější. Právě Ermaková se výrazně lepšila a byla favoritkou. "Maminka je na mne velmi pyšná," řekla už před finále. Otec Boris napsal na svém accountu před soutěží na instagramu: "Nemůžu být pyšnější!"

Václav Pech vede po první etapě Rallye Český Krumlov.
OBRAZEM: První etapu padesátého ročníku Rallye Český Krumlov vyhrál Václav Pech

Tichá hodinka k nakupování

U Billa Plus v linecké Lindengasse zavedli pro lidi citlivé na světlo a hluk denně od 16 do 17 hodin "Tichou hodinu", kterou neruší žádná hudba ani hlášení. "Světloplaší" si pro ni mohou zapůjčit brýle proti slunci.

"V Horních Rakousích je postiženo odhadem 24 000 lidí autismem, mnoho z nich bez diagnóz," napsaly OÖN. "Znakem této neuronální poruchy je často zvýšená citlivost na hluk nebo světlo. Nakupování v hlasitě ozvučených a intenzivně osvětlených přeplněných supermarketech je pro lidi z tohoto spektra obtížné. Proto Billa ve spolupráci s kompetenčním centrem Milosrdných bratří v Linci a dalšími organizacemi odstartovala tento pilotní projekt na Urfahru, ve Vídni, v Burgenlandsku a Štýrsku. Vybrané prodejny jsou bezbariérové. Ve spolupráci s lokálními sociálními spolky chtějí myšlenku šířit i do dalších míst."

Dlouhá noc sborů

Ve vnitřním centru Welsu měli ve středu podruhé "Dlouhou noc sborů". Přes nepřízeň počasí koncertovalo v půlhodinovém rytmu 27 sborů z Horních Rakous s kolem 800 zpěváky například v minoritském kostele, na hradě, v arkádách a dvorech i na dalších místech. Kolem 22. hodiny zazpívali společně. Zdroj: OÖN

Noc sborů ve Welsu se vydařila!Noc sborů ve Welsu se vydařila!Zdroj: OÖN

Podíl na větrné elektrárně novorozencům?

Katharina Schulzeová, špičková kandidátka bavorských Zelených, chce bavorským dětem k narození darovat vlastnický podíl na větrné elektrárně, řekla v sobotu na zemském sjezdu v Erlangenu. Podle ní by každé dítě mělo dostat podíl 3000 eur a k osmnáctinám pořádný výnos…