Okresní soud mu přiznal jen 4500 eur za opravu maseratti a náklady na zapůjčení náhradního vozidla, píše Donaukurier. Ztrátu výdělku způsobenou údajně snížením citlivosti chirurgovy pravé ruky a bolestné soud neuznal, protože zranění v důsledku této nehody poškozený neprokázal a podle znaleckého posudku neměly problémy s lékařovou rukou vztah s kolizí. Kromě toho se chirurg nechal ošetřovat až měsíc po havárii. Kdyby utrpěl oznamované trauma, byl by se k lékařům dostavil ihned a tam vylíčil odpovídající symptomy, řekl soud.

Golman rekordmanem

Reprezentační brankář Manuel Neuer (35, Bayern) vytvořil sobotním zápasem Bayernu s Unionem Berlín (4:0) nový rekord bundesligy, napsal DK. Bylo to jeho 311. vítězství v německé nejvyšší fotbalové soutěži - ta první uhrál v dresu FC Schalke 04. Z rekordní listiny "vymazal" bývalého reprezentačního brankáře Olivera Kahna, který se pyšní 310 ligovými výhrami.

Výstava a soutěž koček v kulturním domě Slavie v Českých Budějovicích.
OBRAZEM: Budějovický kulturní dům hostil mezinárodní výstavu koček

V neděli je Světový den vrabců

Vyhlásila jej indická organizace ochrany přírody „Nature Forever Society“ v roce 2010 vzhledem k hrozivému ubývání tohoto opeřence. Nedávná studie ukázala, že v Evropě ztrácí nejvíc ze všech druhů. Také v Bavorsku je na varovné "předlistině" ohrožených, píše DK.

Zájem o studium praktické medicíny

V Bavorsku je velký zájem o speciálně podporovaná studijní místa obecného lékařství, označovaného u sousedů jako vzdělávání venkovského či rodinného lékaře. Na každé vypsané školní místo se přihlásili více než tři zájemci - na 113 židlí pro zimní semestr chce 376 studentů. V Bavorsku na něj mohou být přijati i nejedničkáři, ale musejí se zavázat, že po škole budou nejméně deset let pracovat v regionu, který má odborníků v oboru "domácí lékaři" nedostatek. Na bavorských fakultách je pro ně vyhrazeno 5,8 procenta studijních míst. Program doplňuje nabídka 19 studijních míst pro budoucí lékaře, kteří chtějí pracovat v úřadech zdravotnictví. Hlásí se na ně zatím 34 lidí.