Jedna prý strachy zapomněla, jak se kasa otevírá, druhá v šoku reflexivně utekla do skladu. "Mladiství pachatelé zůstali bez kořisti, protože jim odvážný zákazník řekl, že z mobilu zavolal policii a ta už je na cestě. Lupiči ztratili odvahu a utíkali. Venku udělal tehdy 25letý fatální chybu - vytáhl respirátor FFP2, který měl pod maskou, a odhodil jej na zem. Policie jej předala k rozboru DNA a ten vedl na stopu mladého lupiče, jehož DNA profil už databanka měla - v září 2021 byl jako 14letý odsouzen, když se zavíracím nožem v ruce sebral jednomu chodci pár eur. Za to tehdy dostal půl roku podmíněně. Nyní šel rovnou do vazby," napsal Volksblatt.

Vysvětloval, že měl dluhy a musel je zaplatit. Bylo mu i vyhrožováno a neměl prý jinou možnost. Na otázku, kde k mačetě přišel, odpověděl vyhýbavě, že ji dostal. Spolupachatele rovněž s mačetou, který dosud nebyl vypátrán, neprozradil. Ujišťoval, že když teď viděl, jak to v base vypadá, chce už "jít rovně", učit se nebo si najít zaměstnání. Soud mu uložil dva roky, z nich osm měsíců nepodmíněně s tříletou zkušební dobou.

Milovali se na červenou

Zamilovaný páreček v autě už se na křižovatce v Erfurtu v neděli večer neovládl při trvalé červené na semaforu a pustil se do sexu, napsala PNP. Policie je "odhalila", když ji upoutalo dlouho stojící vozidlo uprostřed ulice. Vysvětlovali jí, že své touhy po druhém už nemohli dál potlačovat, když semafor by možná porouchaný a nechtěl přepínat. Podle policie dlouhou fázi červené způsobilo, že řidič zajel příliš dopředu, a proto nebylo jejich auto zachyceno semafory reagujícími na aktuální potřeby…

Osádka po zaplacení upozorňovací pokuty mohla pokračovat, dodává pasovský list.

Záhon květů pro včeličky

Světový den včel 20. května pozdravili hornorakouský hejtman Thomas Stelzer a představenstvo zemské venkovské mládeže vysazením "včelí louky" v parku sídla zemské vlády v Linci.

Sadař hejtman a mladí pro včely.Sadař hejtman a mladí pro včely.Zdroj: Zdroj: OÖN

Bílé a červené begonie "ledovky" nabízejí včelám a dalšímu hmyzu cenný zdroj potravy, napsaly OÖN. Hejtman zdůraznil, že zemské mládeži je velmi vděčný za společensky důležité iniciativy k podpoře udržení druhové různosti, tedy úkolu nás všech, nejen na Den včel.