Občanští demokraté to uvedli v pondělí, když vstoupili do první fáze předvolební kampaně. Zároveň řekli, že chtějí nabídnout neotřelé pojetí i časový horizont dokumentu.

Program bude netradičně orientován nikoliv k roku 2014, kdy končí volební období, ale k roku 2015. „Naše pohledy upíráme k roku 2015, protože město České Budějovice oslaví v tomto roce výročí 750 let od založení,“ vysvětlil v pondělí lídr kandidátky občanských demokratů Vladimír Brůha.

ODS chce ke zpracování programu pozvat i veřejnost. „Program chceme skládat jako puzzle, i život města tvoří spousta drobných obrázků,“ zmínil Brůha. „Věříme, že se nám podaří společně s občany připravit pro naše město program, který nebude mít svou propracovaností a věcností mezi ostatními kandidujícími subjekty konkurenci,“ dodal Brůha.

Jedním z možných politických soupeřů pro ODS může být seskupení kolem bývalého primátora Juraje Thomy, který vedl město právě jako straník ODS. V červnu byl ale odvolán a nyní chystá vlastní kandidátku.

„To si netroufám odhadnout,“ reagoval Brůha na dotaz k možnému vlivu Thomova seskupení na voliče ODS. Brůha dodal, že záleží na tom, jak bude projekt bývalého primátora propracovaný.

Webové stránky, zaměřené na přípravu komunálního programu ODS, zahájily svůj provoz v pondělí.