Prozatím jen část ulice od náměstí Jiřího z Poděbrad po křižovatku s Jánskou ulicí bude zcela neprůjezdná. Motoristé tak přijdou například o jednu z příjezdových cest k dolnímu areálu nemocnice. Tam se ale dostanou ulicemi Pivovarská nebo Matice školské, do 4. září projedou do ulice Generála Svobody i Jánskou ulicí. O něco složitější bude zásobování objektů v daném úseku. Ke většině z nich se ale auta dostanou z Lidické třídy.

„Pro mě to bude složitější, vozím babičce autem větší nákupy a teď asi nikde blízko nezaparkuju. Holt se asi párkrát projdu s taškou," krčí rameny pětatřicetiletýZdeněk Böhm.

Také okolní ulice se budou muset vyrovnat zejména s úbytkem parkovacích míst. Na Lidickou se přesunou vyhrazená stání, od 4. září, kdy se uzavírka prodlouží až k Pivovarské ulici, navíc ubude míst pro auta v Jánské ulici a přilehlé části ulice B. Němcové. První jmenovaná bude sloužit pro výjezd vozidel stavby a bude tu platit zákaz zastavení, ve druhé by pak stojící vozy bránily ve výhledu řidičům aut obsluhujících stavbu.

O něco lépe než řidiči na tom budou po dobu rekonstrukce chodci. Prostor tu budou mít vyhrazený buď na chodnících nebo později v koridoru vyznačeném na vozovce, k domům se obyvatelé dostanou přes dočasné lávky.

Uzavírky potrvají bezmála čtyři měsíce. Hotovo by mělo být 30. listopadu.