Budějovičtí řidiči by opravu silnice jednoznačně uvítali. „Raději jezdím Branišovskou, než vlítnout v ulici Oskara Nedbala do nějaké díry. Ta silnice je opravdu v hrozném stavu," popisuje dnešní stav Zdeněk Novotný bydlící na sídlišti Máj.

Projekt má dělat firma HBH z Brna, která nabídla nejlepší cenu 357 267 korun bez DPH. „Šli na poloviční, i nižší cenu, ve srovnání s ostatními," uvedla k výběrovému řízení radní Eva Hajerová. Předsedkyně kontrolního výboru zastupitelstva Petra Šebestíková dodala, že bylo podáno celkem sedm nabídek s cenou 
od zmíněných 357 000 korun do 2,2 milionu korun.

„Letos by měl být hotový projekt," nastínila další postup radnice Eva Hajerová a doplnila, že cena samotné rekonstrukce se odhaduje na 60 až 70 milionů korun. „Budou se muset dělat také všechny inženýrské sítě," vysvětlila k předpokládané ceně Eva Hajerová a dodala, že termín opravy se bude odvíjet od toho, kdy bude zakázka vysoutěžena. Stavba by mohla začít už příští rok. Silnice se od dob svého vzniku při stavbě sídlišť Šumava a Máj ještě žádné generální opravy nedočkala.