Opět proběhly akce pro děti (maškarní diskotéka, dětské dny, sportovní dny) i pro dospělé (masopustní průvod, oslava MDŽ, setkání heligonkářů,

Sraz sokolníků v Chrášťanech.

setkání důchodců, pyžamový bál ). Nezbytnou součástí dění v Chrášťanech se již stalo setkání sokolníků, oblíbené nejen mezi příznivci myslivosti. Letošní ročník byl co do účasti diváků asi nejvýraznější.

Příznivci hasičského sportování zase najdou v obecním kalendáři dva důležité závody – Memoriál M.Sýkory (soutěží dospělá družstva mužů a žen) a dětský hasičský dvojboj, kde se tradičně chrášťanská družstva mladých hasičských nadějí umisťují na předních místech. Ani letošní ročník nebyl výjimkou a mladí z chrášťan se opět probojovali na stupně vítězů. Cena Skupiny ČEZ ve dvojboji zůstala ve starší kategorii „doma", v mladší kategorii putoval pohár tentokrát do Lišova. "Pomyslné medailové mety každoročně atakují také naši domácí borci při červencovém nohejbalovém turnaji. Tentokrát naši favorité obsadili stejně jako loni 2.příčku a museli se sklonit před týmem Dynína, který si tak odvezl Pohár ředitele JETE. Letošní sportovní akce byly doplněny o pouťový fotbalový zápas a již podruhé také o venkovní „open" turnaj amatérů ve stolním tenisu, který proběhl na hřišti u KD Doubrava. Součástí byla neobvyklá soutěž v „obíhání kolem věží", která přinesla všem zúčastněným hodně radosti a nouze nebyla ani o různé kuriózní situace," vypočítává starosta Chrášťan.

"Všechny uvedené akce pořádají činné spolky v obci, za podpory vedení obce, která tyto akce financuje prostřednictvím podpory od Jaderné elektrárny Temelín Skupiny ČEZ. Proto společnosti ČEZ od všech účastníků všech akcí patří velký dík. Tato forma spolupráce je v obcích kolem JETE dlouholetá, úspěšná a oblíbená, a i my v Chrášťanech věříme, že v následujících letech bude pokračovat," dodává.