Samotné stěhování pelikánů je poměrně náročné. Ošetřovatelé je totiž musí vzít do náruče a přenést přes areál zahrady. „Je nutné to samozřejmě udělat tak, abychom zvířata nezranili. Samci váží až patnáct kilogramů, navíc mají silná křídla a trochu se brání, takže nám dávají docela zabrat," dodal Ondřej Srb.

Zoo Ohrada má v současné době ve skupince pelikánů dva samce a dvě samice. Jedna 
z nich přitom patří mezi vůbec nejstarší zvířata, která zde žijí. Byla odchycena z přírody již v roce 1988. Oba páry přivádí pravidelně na svět mláďata.

Pokud jsou již pelikáni ve venkovním výběhu, není péče o ně tak náročná. „Když jsou ale v zimovišti, tak s nimi máme asi nejvíc práce ze všech vodních ptáků. Rádi staví hnízda ze slámy, čímž ucpávají odpady a podobně," popsal Ondřej Srb.

Pelikáni mají zvláštní požadavky i na stravu. Živí se pouze rybami a spořádají jich velké množství.