Jako zástupce armády pozdravil setkání podplukovník Ing. Milan Kempský, přítomní například popřáli k 90. narozeninám Františku Walischovi, pocházejícímu z Pohůrky. „Byl jsem v Karviné na dole Barbora u III. Pomocného technického praporu," zmínil ke své „službě" v letech 1951 –  1953 František Walisch.

„Sešli jsme se v roce šedesátého výročí zrušení Pomocných technických praporů, k němuž došlo
v roce 1954. Naše řady rychle řídnou, a proto jsme vzpomněli  na bratry, kteří nás opustili, minutou ticha. V rámci setkání jsme také zahájili sbírku na pomoc potřebným, na dětská zařízení nebo hospic," uvedl k programu schůze za organizátory jednatel okresního klubu Václav Šulista.

Výročního setkání se zúčastnilo 76 členů klubu, kteří na charitu vybrali 45 000 korun! A ještě peníze přijdou, „ležící" je posílají přes banku. Okresní klub pořádá třeba i výlety a rekondiční pobyty.

Nyní má 98 členů včetně žen. „Jsou to naše nepostradatelné manželky, bez kterých bychom to nevydrželi," zdůraznil Václav Šulista a dodal, že jako pamětníci obou totalit, které způsobily tolik zlého, sledují členové klubu s obavami vývoj v České republice a ve světě, proto upozorňují mladší generace na heslo na desce, kterou instalovali 
na budovu kasáren Jiřího z Poděbrad: 'Zapomínat je nebezpečné.'