„Časy, kdy každý naložil do oleje kopu porcovaného masa a pak ho griloval, jsou pryč. Momentálně jsou trendem velká masa vcelku, zelenina, ovoce, sýry nebo žampiony. Pokud si pořídíte dobrý gril s potřebným vybavením, získáte takovou mobilní kuchyni. Můžete v něm i vařit, dusit, péct, udit, připravit třeba pizzu nebo asijskou kuchyni,“ navrhuje všem, kdo si chtějí pochutnat na něčem neobvyklém.

A přidává i několik základních rad, jak docílit skvělého výsledku. „Vyplatí se koupit vždy dobré a čerstvé vstupní suroviny, dát si záležet na marinádě a hlavně nikam nespěchat. Grilování chce jednoduše čas. Důležité je každé maso nejprve zatáhnout naprudko a pak ho nechat odpočinout na teplém místě grilu mimo uhlíky, tak krásně dojde a změkne i vyšší kousek masa,“ vysvětluje majitel školy vaření Fine Food Academy.

I tam je podle Honzy Kroba znát, že jsme národ grilařů. „Kurzy grilování jsou pokaždé narvané. Každý druhý Čech rád griluje a je skvělé, že se mnozí zajímají o správné postupy a novinky,“ oceňuje milovník dobrého jídla.