Poněkud nejistá se zdá být zatím koupací sezona na letní plovárně v Olešníku. Zdejší plavecký bazén o velikosti 50 x 20 metrů totiž nutně potřebuje zásah odborníků.

Jaroslav Pavlica, starosta obce, uvedl, že je potřeba udělat nové dno bazénu. „Asi se to vyfrézuje, ale to teprve uvidíme, až se sejdou odborníci. Také záleží, na co budeme mít,“ poukázal starosta Olešníka na finanční stránku věci. Doplnil, že když vše dobře dopadne, otevřou alespoň na prázdniny. „Mrzí nás to, ale jednou to přijít muselo,“ dodal.

Jasno o tom, kdy se budou moci v bazénu smočit první letní návštěvníci, není prozatím ani v Hluboké nad Vltavou. I tady se totiž dle slov Romana Rákosníka, provozního plovárny, stále pracuje. „Otevřít bychom chtěli 1. června, ale zatím nám tu ještě stále dělají odpady, tak nevíme,“ vysvětloval.

Jihočeské divadlo v Českých Budějovicích poškodil ve čtvrtek 24. května přívalový déšť.
Jihočeské divadlo sčítá škody po bouřce



V Týně na plovárně si lidé zahrají i kuželky
V Borovanech už se lidé koupou od pondělí. V Českých Budějovicích zahájí provoz v sobotu.
Českobudějovicko – Stejná jako loni bude sezona na letních plovárnách v regionu. Měnit se nebude otvírací doba ani výše vstupného. Jen v krajském městě přichází s vylepšením. Tomáš Novák, ředitel Sportovních zařízení města České Budějovice, uvedl, že na rodinné vstupné budou moci jít nově dva dospělí a až tři děti, namísto dvou.

Borek
Dárek ke Dni děti nadělí milovníkům vodních hrátek v přírodním koupališti na Borku. V tento den zde totiž odstartují letošní koupací sezonu. Dobrou zprávou je, že se to prozatím obejde bez vstupného.

Borovany
Od pondělí 21. května už se koupou lidé v přírodním koupališti Lazna v Českých Budějovicích. Otevřeno je tu zatím od 11 do 19 hodin, v sezoně bude otevírací doba o hodinu delší, a to od 10 do 19 hodin.

České Budějovice
Novou koupací sezonu zahájí na letní plovárně v Borovanech tuto sobotu. Koupat se tu do 28. června budou lidé od 12 do 20 hodin, o letních prázdninách od 9.30 do 20 hodin.

Hluboká nad Vltavou
Na první červnový den by chtěli pustit do bazénu návštěvníky v Hluboké nad Vltavou. Jak to bude ve skutečnosti, závisí na dokončení prací. Otevřeno tu potom bude denně od 10 do 19 hodin.

Horní Stropnice
Přesný termín zahájení letošní sezony není na letní plovárně v Horní Stropnici. Podle místostarosty Františka Vaněčka by k tomu mělo dojít zhruba v polovině června. Koupání je tu na vlastní nebezpečí.

Týn nad Vltavou
Městská letní plovárna zatím termín otevření nemá, ale bude to začátek června. Do prázdnin bude otevřeno v týdnu od 13 do 20, o víkendu mezi 9. a 20. hodinou. V areálu přibude ping-pon-gový stůl a ruské kuželky.

Olešník
Venkovní koupaliště je zatím zavřené kvůli rekonstrukci velkého bazénu (50 x 20 m). Podle starosty obce Jaroslava Pavlici by se s novým dnem chtěli vejít do milionu korun. A otevřít co nejdříve.


Ilustrační foto.
Známé hvězdy budou hrát fotbal pro charitu