„Katedrála bude otevřena od 8:30, kdy bude možné uctít památku zesnulého před otevřenou rakví," říká bývalý biskupův sekretář Pavel Ambrož z budějovického biskupství. Od 9 hodin se bude možné modlit v katedrále modlitbu růžence. Liturgický průvod kněží, jáhnů a ministrantů se bude řadit v 9.45 hodin u Černé věže .

„První čtyři lavice v hlavní lodi katedrály jsou rezervovány pro čestné hosty a rodinné příslušníky biskupa," pokračuje Pavel Ambrož. „Věřící, kteří se do katedrály nevejdou, budou moci obřad sledovat na velkoplošné obrazovce venku. TV NOE bude zajišťovat přímý přenos. Po celou dobu bude přítomna Maltézská zdravotní pomoc a lékař. Na prostranství kolem katedrály tentokrát nebudou žádná místa k sezení, jako tomu bylo při červnovém svěcení nového biskupa Vlastimila Kročila.

Před katedrálou budou po skončení mše připraveny dva autobusy pro biskupy a kněze vedle katedrály a čtyři autobusy pro věřící na náměstí Přemysla Otakara II. Ostatky zesnulého budou převezeny na hřbitov sv. Otýlie a uloženy do biskupské hrobky. Více informací na www.bcb.cz.