Do čela Krajského ředitelství Jihočeského kraje tak nastupuje od 15. března dosavadní ředitel krajského ředitelství na Vysočině Miloš Trojánek.

„Plukovník Radomír Heřman, který je nejdéle sloužícím krajským ředitelem, odchází na pražské Policejní prezidium ČR, kde se bude věnovat projektu rozvoje a modernizace policejního školství a vzdělávání," řekl Tomáš Tuhý, který je i zastupujícím policejním prezidentem.

Odcházející jihočeský policejní ředitel je s novou rolí srozuměn. „Ve vedoucích pozicích je třeba se změnami počítat," reaguje na aktuální rošádu Radomír Heřman.

„Nové působiště v oblasti policejního školství vnímám jako novou výzvu, tím spíš, že jsem si je mohl sám vybrat. Studentům se jako lektor stejně věnuji již mnoho let. V nové pozici zužitkuji své profesní i lidské zkušenosti. Ředitelství zanechávám nástupci ve velmi dobrém stavu," dodává Radomír Heřman.

A co říká změně Heřmanův předchůdce Bohumil Bezemek? „Do personálních věcí nevidím, tak nevím, z jakého důvodu se změny udály," říká muž, který byl ředitelem 17 let. „Policii sleduji stále, vždyť je to celý můj život, a vidím její úspěchy i neúspěchy, za které ale nemůže jen jeden člověk," dodává Bohumil Bezemek.

Více čtěte v pátečním tištěném vydání Deníku.