Necelou stovku závodníků neodradilo ani zimní počasí. 
S chutí se vydali na trasy, které pro ně organizátoři sportovního klání připravili.
Děti měřily své síly na okruhu kolem náměstí, starší a zdatnější závodníci se pak vypravili na trasu, která vedla městem. „Pro ty, kteří běhají jen občas nebo si třeba nevěří, je připravený okruh dlouhý tři kilometry. A ti zdatnější si zaběhnou kilometrů šest," představil před závodem trasu organizátor závodu Martin Brožek.
„Stala se z toho pěkná tradice, které se pravidelně účastní kolem stovky lidí," řekl spokojeně Martin Brožka, který solu s rodinou a přáteli tuto akci organizuje už od jejího počátku před lety.
„Těší mě, sem lidé na Silvestra klidně i přijedou, aby si zasportovali. A jsem rád, že tu mezi běžci potkávám stále více místních," dodává organizátor závodu spokojeně.
„Já jsem běžel v dětské kategorii a pak jsem také fandil oběma mým sestrám i dědovi," prozradil Jan Tvrz z Českých Budějovic, která spolu se svou maminkou nadšeně podporoval závodníky na trase.
„U nás prostě běhá skoro celá rodina, jen mě to moc nechytlo," smála se jeho maminka a doplnila, že Silvestrovský běh v Trhových Svinech je pro její rodinu oblíbenou tradicí.
Na šest kilometrů dlouhou trasu ale vyrazil i jeden z trhovosvineských obyvatel David Štojdl. „Bylo to moc fajn, teď se už můžu těšit na večer, na chlebíčky," smál se po závodě běžec, kterého přišla podpořit i rodina. „Jen na sněhu byl ten běh přece jen trochu náročnější. Na trase jsme museli překonávat 
i schody. A tam si člověk musel opravdu dávat pozor aby třeba nepodklouzla noha," popsal závod David Štojdl.
„Běhám pravidelně už několik let. A Silvestrovský běh zde u nás doma si rozhodně nenechám ujít," doplnil na závěr a dodal, že v roce 2015 by se rád vypravil na českobudějovický půlmaraton.