Na redakci se obrátila Hana Slámová. Chtěla by najít muže z fotografií, případně někoho z jeho rodiny. O mladém muži ze snímků toho mnoho nevíme. Portrétové fotografie (snímky 1, 2, 3) pocházejí z konce let druhé světové války, na dvou z nich je letopočet 1944.

Dvě fotografie pocházejí z pražského fotoateliéru Rybka.

Na další fotografii skupinky čtyř lidí je z druhé strany letopočet 1952 (snímek 4). Hledaný muž je zcela vlevo. Muž by měl pocházet z Tábora, případně z okolí, nebo alespoň v době kolem konce války až do začátku 50. let v tomto regionu žil.

Jako „Baťovec“ by mohl pracovat v továrně v Sezimově Ústí, neboť na jedné fotografii je v uniformě s čepicí s logem Baťových závodů. Víme, že muž boxoval, jezdil za tímto sportem z Tábora do Prahy.

Údajně také měl mít po válce, snad v 50. letech, namířeno za prací do tehdejší Jugoslávie. Ač na dvou fotografiích je mužův podpis, nepodařilo se nám rozluštit jméno ani příjmení (repro níže).

Paní Hana se na nás obrátila proto, že v jejím životě je etapa několika let, o nichž nemá téměř žádné informace, nikdo z rodiny, kdo by mohl přinést jasno, již nežije.

Jasněji by mohl vnést muž z fotografií, případně jeho rodina.

Pozná někdo ze čtenářů mladíka ze snímků? Můžete nám poradit, kde hledat? Pokud máte někdo jakoukoliv informaci, volejte 606 658 948, případně zašlete e-mail na alena.pancerova@denik.cz.