„Už umíme písmenka m, l, a, e. V matematice jsme se naučili porovnávat čísla a počítat do pěti," vyjmenovávala Radka Rejdová, třídní učitelka 1. E, jen některé z dovedností svých svěřenců. Současně s tím však poukázala, že i na školní režim si děti musely zvykat.

„Chodit po chodbě, nekřičet a sedět ve třídě v lavici, to byl docela problém," řekla třídní učitelka malých prvňáků. „Učení nám jde, ale soustředit se na něj, to už tolik ne, tak to trénujeme," doplnila s tím, že jinak jsou ale děti moc šikovné.

„Mě baví všechno," odpověděl jeden ze školáků na otázku, co má ve škole nejraději. „Mě baví tělocvik, družina a obědy, protože tu vaří moc dobře," svěřoval se další prvňáček. „Mě baví matematika, prvouka a ještě paní učitelka, protože je nejlepší," doplnila kluky jedna z děvčat.

Na fotce jsou s třídní učitelkou Radkou Rejdovou v první řadě zleva: Kačka Spišáková, Yang Yang, Nikolka Sladká, Sabinka Glaserová. Ve druhé řadě jsou zleva Nelinka Petroušová, Karolina Pešková, Amálka Mixová, Justýnka Bavorová, David Čížek, Marek Starý, David Svatek, Natálka Hoang Chau Minh, Pavlínka Zemanová, Vojta Martíšek. Ve třetí řadě zleva stojí Michalka Anderlová, Cyril Němec, Jakub Štěpáník, Jiří Peterka, Daniel Kubo, Matyáš Čermák, Víťa Nový, Dominik Šedivec.