Technici na odstranění závady pracují, řekl ČTK mluvčí ministerstva dopravy Martin Novák. Výpadek zaznamenala pracoviště po celé zemi. Podle mluvčího ministerstva dopravy Jakuba Žižky registr po spuštění v sedm hodin fungoval zhruba hodinu a poté celý systém spadl. Dopoledne před desátou hodinou ale nechtěl předjímat, kdy by porucha mohla být opravena.

Informace Deníku potvrdil i Jaroslav Mráz, vedoucí odboru dopravy a silničního hospodářství budějovického magistrátu. "Ráno jsme přišli do práce dříve a systém ve většině případech začal fungovat. Jak se ale přihlašovali po republice další a další, tak to spadlo. Lidem jsme to vysvětlili a přijali to velmi dobře," řekl Mráz.

Registr v Budějovicích je samozřejmě otevřený, ale pořadník nefunguje a zaměstnanci podají jen doplňující informace, pokud žadateli něco chybí a podobně. Někteří pravděpodobně počítali s tím, že bude mít nový systém problémy, a tak byla ráno v budově v Kněžské ulici zhruba jen polovina lidí, oproti běžnému stavu v pondělí. 
 
Na některých dalších pracovištích registru v republice se tvořily fronty, po marném čekání odtud lidé odcházeli. "Momentálně tu čeká 20 až 30 lidí. Samozřejmě ráno bylo lidí více, když ale zjistili, že to nejde, tak někteří žadatelé odešli," řekla ČTK Martina Kahovcová z dopravně správního pracoviště v pražských Vysočanech. Lidé zpravidla odcházeli i z pracoviště registru v Jungmannově ulici, když zjistili, že nefunguje ani počítačový software ani informační cedule.
V Budějovicích čekalo kolem desáté zhruba 15 lidí, většinou se jednalo o zprostředkovatele.

Registr prošel plánovanou odstávkou v minulém týdnu, kdy se do něj z evidence ministerstva vnitra převedlo 14,5 milionu záznamů o 7,5 milionu vozidel, které jezdí po českých silnicích.
Důvodem pro převedení registru vozidel ze správy ministerstva vnitra na resort dopravy je podle úřadů zvýšení efektivity při kontrole vložených dat. Náklady činily 47 milionů Kč za tvorbu počítačové aplikace a za nákup výpočetní techniky. Celkem v Česku existuje 206 míst, kde je možné vozidla registrovat. Dnešní výpadek se nevyhnul žádnému z nich.