Objevují se názory, že centrum bude větší, než se původně plánovalo, nebo že bude větší podíl komerčních ploch. Předseda Jihočeské společnosti přátel hudby Antonín Kazil, který je neoficiálním patronem projektu, ale zdůrazňuje, že projekt centra se nemění. „Koncertní centrum je stejné, jako to bylo rozpracované do dokumentace pro územní rozhodnutí," zdůraznil předseda Jihočeské společnosti přátel hudby, která je hlavním „tahounem" projektu.

Rejnok vychází z návrhu před časem zesnulého architekta Jana Kaplického. V centru mají být dva sály, zhruba pro 400 a 1000 lidí, potřebné zázemí, ale počítá se i s menší komerční zónou uvnitř Rejnoka. Ta má zajistit, aby byl projekt ekonomicky životaschopný.

Podle Antonína Kazila ale  při nynější žádosti o stavební povolení  nedošlo k žádným změnám oproti dřívějšímu územnímu řízení. „Nevím, kdo si tohle vymyslel," reagoval včera pro Deník Antonín Kazil a veškeré spekulace  jednoznačně odmítl.

Areál bývalých kasáren už se pomalu začíná plnit jednotlivými projekty. Dokončuje se třeba hokejová hala stavěná hokejovým internacionálem Jaroslavem Pouzarem.

Podle náměstka primátora Miroslava Jocha je zpracováno rámcové řešení na celé území, které se nyní bude postupně uvádět do života.