Částečně uzavřena zůstane od 1. března do 30. června 2021 ulice Dobrovodská na okraji Českých Budějovic, mezi zastávkou MHD Zvonárna a křižovatkou s ulicí U Křížku. 

V Českých Budějovicích je třeba počítat i s možným omezením v ulici Fr. Škroupa v Suchém Vrbném kvůli demolici starší ubytovny, kterou má nahradit nový bytový dům.

V jihočeské metropoli zároveň pokračuje dopravní omezení v Okružní ulici. Tam aktuálně v úseku od křižovatky s Trocnovskou ulicí směrem k Nemanické po kruhovou křižovatku v Okružní ulici zůstal jeden jízdní pruh, kde je doprava řízena semafory a vozidla projíždějí střídavě. Vjezdy do přilehlých průmyslových areálů jsou zachovány. Práce zde skončí v létě.

Uzavírky v Českých Budějovicích. Silnice mezi Vrátem a Českými Budějovicemi.
Na křižovatce Strakonické a Pražské v Budějovicích vypnou semafory

Od 1. února už musejí řidiči na Českobudějovicku počítat s uzavírkou hojně využívané silnice mezi Roudným a Plavem. Podle Adama Kolouška z tiskového oddělení Ředitelství silnic a dálnic ČR se jedná o opravu silnice z důvodu realizace výstavby dálnice D3.

"Jedná se o přeložku stávajícího úseku silnice Roudné – Plav. Během stavebních prací dojde ke kompletní obnově asfaltového souvrství vozovky. Dále dojde k obnově částí odvodňovacího systému jako například propustku, který se v řešeném úseku nachází," popsal chystanou změnu Adam Koloušek a dodal, že akce by měla skončit do 30. dubna.

Rekonstrukce nádražní výpravní budovy v Českých Budějovicích.
Stropy na budějovickém nádraží vyztužili kolejnicemi. Podívejte se

Úplná uzavírka pošle řidiče na objízdné trasy, které se nabízejí hned tři. Jedna je z Českých Budějovic směrem na Kaplici přes Odbočku u Holkova na Římov a odtud na Plav. Další možností je jízda po Novohradské z Českých Budějovic směrem na Strážkovice a na Komařice. Odtud buď na Heřmaň, Borovnici a Vidov. Třetí variantou je cesta přes Vidov směrem na Borovnici a Heřmaň, Komařice a po odbočce u Římova se dá pokračovat směrem na České Budějovice až k Plavu.

U Českých Budějovic je třeba počítat i s náhradní komunikací mezi Vrátem a Českými Budějovicemi. Smyčka nahradila hlavní silnici kvůli stavbě D3 a je nutné počítat s opatrností při průjezdu tímto úsekem.