V létě jste stvořili z ničeho hokejový tým. Představovali jste si tehdy, jaké to asi třeba v listopadu bude?
Věděli jsme, že budeme mít spousty práci. Klub vznikl od nuly na zeleném, protože tu nezůstalo vůbec nic. Ani jsme si nedkázali představit, co nás všechno čeká. Byli jsme zvyklí jako hráči nebo trenéři, ale do těchto rolí jsme nastoupili všichni nově. Vůbec toho nelitujeme. Budějovický hokej má pořád budoucnost. I když teď nejsou výkony podle představ.

Hrál by se v Budějovicích hokej, kdyby nevznikl HC Motor?
V létě tady byla dvě mužstva. Je tedy možné, že by to druhé fungovalo. Víme, že už trénovali, ale nevím, jestli by dostalo od města halu. myslím, že ta možnost by tu určitě byla. Těžko říct, jak by reagovala veřejnost a partneři na to, že půlka mužstva byla z Hradce Králové. Na to všechno je těžké odpovídat.

Léto bylo pořádně horké.
Všechno se stihlo jen tak tak. Zaregistrování, přihláška na svaz. Všechno bylo hrozné rychlé, aby se tady soutěž mohla hrát.

Hrál jste léta v NHL. Dá se něco okoukat z toho, jak fungují hokejové organizace tam?
S NHL se to nedá srovnávat. Tam je to o jiných podmínkách. V ničem se to nepodobá. Tam se o celou organizaci stará hodně lidí, tady si to nemůžeme dovolit. Úkoly máme jinak rozdělené. Také to vnímám jako hráč nebo trenér. Najednou jsem se dostal do role, že moje práce má sice něco společného, ale většina se odehrává někde jinde. To si člověk uvědomí, až kdo v té situaci je.

Jaká je teď hlavní náplň vaší práce?
Musím zabezpečit klub, aby vše fungovalo. Stále pracuji na jednáních s partnery ohledně smluv a připravování různých akcí a . Na začátku každého týdne řešíme, co se udělalo a co je třeba dál udělat. Je to mravenčí práce.

Dostal jste se vůbec na led?
Chtěl bych. Už jsem to plánoval. Věděl jsem, že začátek bude chaotický, ale až bude volněji, zařadil bych se i do role, kterou jsem měl loni. Byl jsem letos asi čtyřikrát na tréninku, na brankářském.

Co vůbec jako bývalý golman říkáte na Dominika Halmošiho s Hynkem Kůdelou?
Oba jsem znal jen podle jmen a statistiky. Ale oba mě příjemně překvapeni. Nevěděli jsme, co od nich můžeme očekávat, ale byli jsme rádi, že je máme. Oba jsou tím největším příjemným překvapením. Oba golmani nás drží. I díky tomu se mužstvo může zvednout.

O hokej v Budějovicích se zasloužilo i hodně aktivních hokejistů a odchovanců klubu. Zajímají se o to, jak vám to jde a mluví třeba o budoucím návratu?
S klukama se známe dobře ještě z dob, kdy jsme hráli. Jde o Václava Nedorosta, Jirku Novotného, Tomáše Vaka. Měli by zájem se někdy vrátit. Jsme rádi, ale uvidíme, v jaké budeme situaci, až ta doba přijde. V kontaktu jsme i proto, že tady tráví v létě nějaký čas a máme možnost se potkat. Záleží hlavně na nich.

Chtěl by, s nadsázkou řečeno, v Budějovicích žít i každý hokejista?
Někteří hráči, kteří tu působili, si tady postavili dům, strávili tady zbytek života. Byli i takoví, kteří by tu zůstat a chtěli a nemohli. České Budějovice jsou asi hokejová. zajímavá adresa.