„Slavnosti začnou časně ráno výlovem rybníka Bezdrev. Pro ty, kteří si rádi pospí, budou oficiálně zahájeny v deset hodin,“ informovala Jaroslava Žemličková ze sdružení Místní akční skupina Hlubocko – Lišovsko, které slavnosti ve spolupráci s Rybářstvím Hluboká připravuje.


Po výlovu Bezdreva přijde na řadu ochutnávání rybích specialit. Ty bude od 11 a od 13 hodin upravovat známý kuchař Petr Stupka. Rybářští učni z Třeboně zase připravili ukázky okrasných ryb. „Dospělí se mohou zahřát horkou medovinou či pálenkou z Poněšic a i nejmenší si přijdou na své. Pro ně připravujeme soutěže jak vědomostní – z oblasti rybářství, tak dovednostní – v chytání rybiček,“ doplnila Žemličková.


Zajímavý program připravil i Lovecký zámeček Ohrada. Od 14 hodin se tu bude konat slavnost čapobití. Návštěvníci se také dozvědí, jak se v 15. a 16. století vyměřovaly rybníky.


Jihočeské rybářské slavnosti odstartují „týden rybích specialit“, které bude nabízet do soboty 3. listopadu několik hlubockých restaurací.