Mezi oceněnými byl totiž Milan Bukáček, šéf českokrumlovské Vodní záchranné služby Českého červeného kříže (VZS ČČK). Od generálního ředitele HZS ČR genmj. Drahoslava Ryby dostal Medaili za zásluhy o bezpečnost.

Milan Bukáček, šéf VZS ČČK Český Krumlov.Zdroj: VZS ČČKMilan Bukáček se narodil r. 1959. Studoval na vojenském gymnáziu v Opavě a na vojenské VŠ ve Vyškově a stal se výsadkářem.
K českokrumlovským vodním záchranářům se přidal v r. 1993. Kromě vedení česko-krumlovského pobočného spolku VZS ČČK je od r. 2010 také ředitelem Lipenské vodní záchranné služby. Zasloužil se o vybudování Česko-rakous-kého střediska a základny vodní záchranné služby v Dolní Vltavici. Řadu let iniciuje mezinárodní spolupráci se záchranáři z Horního Rakouska a Bavorska. Zdroj: VZS ČČK Č. Krumlov

„Vnímám ji jako ocenění dlouholeté dobrovolnické práce celého týmu českokrumlovských záchranářů, kteří bez ohledu na časovou a fyzickou náročnost, a bez nároků na finanční ohodnocení, mnohdy nasazují vlastní životy za záchranu jiných,“ řekl jménem všech svých kolegů Milan Bukáček, který se ke krumlovským vodním záchranářům přidal před pětadvaceti lety.

Vodní záchranáři patří ke složkám Integrovaného záchranného systému (IZS) a ti českokrumlovští zachraňují životy na Lipně a na Vltavě už padesát let.

Štěpán Bigas (vlevo) a Martin Soběslavský ze SOŠZ a SOU Český Krumlov.
Titul Truhlář roku zůstal v Českém Krumlově