První ročník  Sportovních her jihočeských seniorů pořádalo občanské sdružení Akademický klub třetího věku Aktiv společně s občanským sdružením Buď Fit Seniore, městem České Budějovice a Jihočeským krajem.

„České Budějovice jsou prvním městem mimo Prahu, kde jsem tuto akci uspořádali. Je zde totiž spousta aktivních lidí, kteří byli ochotni akci zorganizovat a účastnit se jí," vysvětlil David Huf z občanského sdružení Buď Fit Seniore. „Sportovní hry jsou úplně pro kohokoli ze seniorů, kdo má chuť si aktivně zasportovat a pobavit se," doplnil.

Jeho slova potvrdili také nadšení účastníci pondělní akce. „Byla jsem už na podobném setkání v Praze a je skvělé, že se podařilo něco podobného udělat i tady v Budějovicích," řekla Eva Macháčková z Českých Budějovic. „Potěšilo mě, že tu nechybí ani pétanque," dodala.

Své síly v různých disciplinách na trávníku Atletického stadionu na Sokolském ostrově změřilo celkem 102 závodníků. Na jednotlivé aktivity dohlíželi žáci ze Střední školy obchodu Husova 9 a také senioři z klubu Aktiv. „Sama už ze zdravotních důvodů moc sportovat nemohu, tak jsem se zapojila alespoň takhle," vysvětlila Jana Tobková, která měla na starosti dohled u jednoho ze stanovišť.