S uzavírkou českobudějovického Senovážného náměstí musejí počítat řidiči 14. a 15. listopadu.

O víkendu 14. a 15. listopadu 2020 dojde k úplné dopravní uzavírce Senovážného náměstí z důvodu frézování a pokládky živičných povrchů. "Vše souvisí s probíhající stavební činností, při které byl vybudován autobusový bypass a upraveny přestupní zastávky MHD," uvedl k akci Petr Ferebauer z kanceláře primátora.

Vjezd na náměstí bude povolen pouze vozidlům linkové a městské dopravy. Poslední uzavírka před plánovaným ukončením rekonstrukce náměstí koncem listopadu je naplánována na příští sobotu 21. listopadu 2020.

Na Senovážném náměstí umožní nový přímý odbočovací pruh ze Žižkovy třídy směrem k ulici Na Sadech pro vozy MHD rychlejší průjezd náměstím. Zároveň si akce vyžádala úpravy světelné signalizace. Objízdné trasy jsou vyznačeny o víkendu hlavně po Nádražní a Mánesově ulici. Akce si vyžádá náklady 9,6 milionu korun.

Další změna se děje před Metropolem. Prostor zastávek městské hromadné dopravy chce radnice vylepšit. “Plochy současných zastávkových pruhů a nástupní hrana jsou v nevyhovujícím stavu, proto je nahradí betonové panely s kaselskými obrubníky, které se už v praxi osvědčily. Upraveny budou i navazující chodníkové plochy. Zároveň dojde k frézování komunikace v úseku mezi ulicemi Dukelská a Žižkova. Součástí stavebních úprav je také obnova veřejného osvětlení a nasvětlení přechodu přes Lidickou ulici v křižovatce s ulicí Dukelská,“ říká k investici za 9,4 miliony korun náměstek primátora Petr Holický.

Zastávky budou přesunuty na nedaleký most přes Malši a práce by měly skončit v listopadu. Obvyklý čtyřpruh na mostě a za ním ale bude kvůli tomu zúžen na polovinu.