"Zítra, tedy v úterý 5. října v 17 hodin, bude zase otevřená silnice mezi Č. Budějovicemi a Včelnou! Povedlo se nám zkrátit uzavírku o dva dny!" uvedl v pondělí na svém facebookovém profilu jihočeský hejtman Martin Kuba.

Informoval také, že hned po otevření 5. října v 18 hodin po dopravní špičce se zaměstnanci Správy a údržby silnic vrhnou na kruhový objezd v Litvínovicích a dají ho do původního stavu.

Zavřeno. Z Českých Budějovic (Lidická třída) na Včelnou od 28. září do 7. října 2021 neprojedete. Průjezd uzavřela stavba Jižní tangenty s úpravou železniční tratě. Na snímku vizualizace hotové tangenty.
Podívejte se, jak stavba Jižní tangenty zavřela silnici na Včelnou

"Všichni dopravci byli informováni, že od středy 6. října už tedy bude obnovena linka č. 7. Autobusy modré linky a MHD přejdou do běžného režimu tak jako před uzavírkou. Výlukové autobusy drážní dopravy budou využívat do 8. října zastávky náhradní autobové dopravy. A prosím vy ,co jste z Kameňáku, tak počítejte s tím, že teď na tři dny, 6-8. října, dojde k uzavření železničního přejezdu na Plavnické. To je ten, kde jsme domluvili, že ty práce proběhnou až po uzávěrce silnice na Včelnou. A takhle to stihnou ještě ve výluce," uvedl dále hejtman.