Z národní kulinářské soutěže přivezly dvě českobudějovické studentky stříbro a zlato
ČESKÉ BUDĚJOVICE - Velký úspěch sklidily dvě studentky Střední školy a Vyšší odborné školy cestovního ruchu na národní soutěži kuchařského a cukrářského umění a mistrovství republiky kuchařů a cukrářů, které se konaly minulý týden v Hradci Králové.
Kamila Švarcová vyřezala svůj výrobek z ovoce a zeleniny a dala mu název „Oslava krásy“. Na tropickém ovoci tak připomněla idoly ženské krásy v průběhu staletí.
|
Foto: Archiv školy
Stříbrnou medaili přivezla Kamila Švarcová, která se účastnila v juniorské kategorii „Artistika – vyřezávané ovoce a zelenina (její výrobek je na snímku). Ještě větší úspěch měla Tereza Pouzarová. Ta získala v kategorii kuchař junior se zadaným úkolem připravit slavnostní mísu pro 8 osob zlatou medaili a druhé místo v mistrovství republiky.