V tomto případě obdrželi informaci podobnou westernovým příběhům, přímo na náměstí si vyrazila zdivočelá kráva. A tak jim nezbývalo než se zachovat jako honáci na divokém západě. Dobytek utekl místnímu zemědělci. Naštěstí se nikomu nic nestalo, i když řidiči i další přihlížející nemohli uvěřit vlastním očím.

Strážníci, policisté i honáci

Jak přiblížil zástupce velitele Městské policie Týn nad Vltavou Aleš Bastl, v sobotu v 15.55 hodin strážníci obdrželi informaci o výskytu rozzuřeného býka v ulici Táborská u tenisového klubu.

Zubr evropský byl u nás ve volné přírodě vyhuben již před staletími.
Z táborské zoo utekli zubři, pejskaři mají být na pozoru

„Hlídka vyjela na uvedené místo a o spolupráci požádala i policii. Na místě oznámení se pohyboval majitel zvířete, který se společně s pěti honáky pokoušel zvíře odchytit,“ popsal Bastl.

Chovatel dále upřesnil, že se nejedná o býka, ale o jalovici. „Jalovice se ale z oznámené lokality rozhodla pokračovat dál kolem sportovní haly a restaurace Sokolovna ve směru na náměstí Míru, kde proběhla kolem kostela Svatého Jakuba a vyrazila přes kruhový objezd do ulice Legií,“ popsal Bastl další putování vystrašené krávy.

Bílí klokani v Zoo Tábor. Ilustrační foto.
Hon na bílého klokana pokračuje, stal se mediální hvězdou

Vyhnali ji z města a uspali

Odtud už se zvíře strážníkům společně s policisty podařilo vytlačit mimo obydlené oblasti, a to na pole před obec Předčice. „Hlídky městské policie a policie pak provedly opatření proti návratu jalovice do obydlené části,“ vysvětlil s tím, že v 17.30 hodin honáci splašenou krávu vypátrali v lesním porostu nad obcí Břehy.

„Zde jalovici následně uspal přivolaný veterinář a majitelé si ji převezli zpět na farmu,“ doplnil šťastný konec dobytčího výletu.

Během zásahu zajistili bezpečnost občanů i dopravy a naštěstí se nikomu nic nestalo. „Nikdo nebyl zraněn a nedošlo ke škodám na majetku,“ uzavřel Aleš Bastl.

V Táboře poskakuje po ulicích klokan. Foto zveřejnili táborští strážníci na facebooku.
Klokan už Táborem dohopsal, strážníci ho lapili v řece. Za útěk mohla láska

Zubři, klokan i další zvěř

Městská policie nemá nouzi o zajímavé situace ani v jiných městech napříč krajem. Kromě odchytu koček a psů pomáhali strážníci v Táboře se „zadržením“ zubrů i klokana. V Budějovicích zachraňovali mimo jiné srnce zamotaného do pletiva. S netradičními zvířaty mají své zkušenosti i profesionální hasiči a policisté.

Srna. Ilustrační foto
Strážníci zachraňovali srnu a kotě